neděle 18. března 2018

Nez jsem te poznala/Me before you-Jojo Moyes kniha vs film

Ahoj vsichni

Dnes budu mluvit o teto zname knize a fimu:

 Zdroj: Google


Movie trailer 
Zdroj: YouTube

Movie Soundtrack 
Mimochodem je nadherna <3
Zdroj: Youtube

Movie Soundtrack
Zdroj: Youtube

Vim, ze jdu s krizkem po funusu, ale ja nejsem jedna z tech, co musi vsechno mit jako prvni nebo honem vysla nova knizka tak ji rychle koupit, precist a hodit na blog..nene. U me plati, ze to co je novy a zrovna ted hooooodne proflaknuty..me to nejak nebere a chytne me to az to vysumi :D

Knihu Nez jsem te poznala jsem si zakoupila na Databazi knih na bazarku za krasnych 150kc kde mimochodem nakupuji docela casto..koupite tam knihy za velice rozumne ceny. Databazi knih mam rada. Mam tam svuj ucet a tim padem i prehled o svych knizkach..pokud databazi knih neznate, urcite se tam mrknete..ja tam vzdy nasla to co hledam. Take ji najdete jako aplikaci do mobilu.

Odkaz zde:    https://www.databazeknih.cz/

Ale zpet k veci. Film jsem mela daleko drive nez knihu, ale samozrejme jsem to vydrzela a jako prvni jsem si precetla knihu a hned pote jsem mrkla na film.

KNIHA
Pred knihou jsem videla hodne recenzi ktere me ohromily a ja se nemohla dockat kdy konecne zacnu cist knihu. Abych byla uprimna, do poloviny knihy ne ze bych se nudila, ale nebylo to co jsem ocekavala. Jak vsichni knihu vychvalili tak jsem asi cekala uplnou bombu. Jenze pak se stalo neco co me uplne zlomilo a ja jsem hltala kazdou stranku a furt me to nutilo cist a cist. Kniha je uzasne napsana, jednoducha a hodne ctiva. Autorka opravdu vi jak ctenare dostat na kolena. I kdyz jsem vedela jak to dopadne kvuli recenzim a logicky nazvu druheho dilu Zivot po tobe, furt jsem se modlila a rikala si ne neudela to, Louisa to dokaze, on se do ni zamiluje a zmeni nazor..proste to tak musi dopadnout..Muzu vam rict, ze u knihy jsem brecela..tekkly mi slzy, ale na druhou stranu me Louisa dokazala i rozesmat jeji detinkovskym a caklym chovanim, ktere oblehcovalo celou sytuaci. Je az neuveritelne, co vse osud dokaze prichystat a jak se s tim clovek musi poprat. Me hodnoceni najdete na konci clanku

Obsah knihy
Louisa Clarková je obyčejná dívka žijící mimořádně obyčejným životem. Má ráda svou práci v bistru, svého dlouholetého přítele a svět, který končí s hranicemi malého rodného městečka. Svůj život by za nic nevyměnila. Když však bistro zavřou, Louise měnit musí. Svět Willa Traynora naopak žádné hranice nemá. Je to svět adrenalinu, velkých obchodů i peněz, svět možností bez omezení. Will svůj život miluje. Když ho však nehoda upoutá na kolečkové křeslo, ví, že už ho nebude moci žít jako doposud.
Jen těžko si lze představit více nesourodou dvojici než náladového a depresivního Willa a jeho novou optimistickou a upovídanou ošetřovatelku Louise…
Romantický příběh o dvou lidech, kteří nemají nic společného, dokud jim láska k nohám nepoloží celý svět. S ním však i otázku, jak vysokou cenu je člověk ochoten zaplatit za štěstí toho, koho miluje.
 
Série:

Než jsem tě poznala (1.)

Originální název:

Me Before You (2012)

Žánr:
Literatura světová, Romány, Pro ženy
Vydáno:, Ikar (ČR)
Počet stran:407
Překlad:Lucie Mikolajková
Edice:Edice světový bestseller
Autor obálky:Kateřina Stárková
Vazba knihy:vázaná s přebalem

Zdroj: Databaze knih

FILM
Tak Damy a Panove..ted me asi ukamenujete  :)
Muj pohled na film je kladny i zaporny. Problem je ten, ze jsem cetla driv knihu nez videla film a prave tam je kamen urazu. Ja jsem si vytvorila vlastni predstavy. Podle me film neukazal tolik lasky,nehy, pratelstvi a zklamani tak jak to uvedla autorka ve sve knize. Chybelo tam plno scen, ktere vubec ve filmu nezminili, treba
Will mel sestru ktera za nej plakala,
Pan Traynor mel milenku a se zenou byl jen kvuli Willovi
Lou se odstehovala k Patrikovi a kdyz se pohadali a rozesla se s nim, vratila se zpet k rodicum,
Trina se odstehovala z domu, protoze sla studovat..domu jezdila jen na vikendy,
Novinari otravovali rodinu
Lou vyznala Willovi lasku na plazi kde mu rekla ze ho miluje (to byla nejvic dojemna pasaz u ktere jsem neovladla sve emoce)
Po prijezdu z dovolene Camila volala a prosila Lou aby ihned prijela do Svycarska
Chapu, ze se nemuze vse vecpat do filmu, ale ja to tam proste postradala. Na druhou stranu se musim priznat, ze mi bylo pekne smutno a take jsem mela slzy v ocich, ale ne tak jako kdyz jsem cetla knihu. Na knihu nic nema..nikdy!


HODNOCENI

KNIHA
* * * * *
Davam plny pocet bodu i presto, ze jsem se poradne do cteni zabrala az v polovine knihy. Tahle kniha si to zaslouzi svou jednoduchosti, emocemi, ale i svou zabavnosti. Mozna si rikate jak muze byt kniha smutna, ale i zabavna..ano muze..ja vam garantuji, ze kniha vas rozesmeje, ale budou vam tect i slzy a take pocitite to neprijemne stazeni hrdla. Urcite se vrhnu i na druhy dil, protoze se nemuzu dockat na dalsi osudy trhle a ted uz uplne nove a dospele Louise Clarkove a vam vrele doporucuji si knihu precist, protoze tahle kniha vas dostane!


FILM
* * * *
Filmu ubiram jednu hvezdicku, protoze mi nedokazal dat to co mi dala kniha, ale nedavam to reziserum za zle, ono to je asi nemozne. I presto vsechno se mi film libil. Emoce jsem citila take, smala jsem se i plakala. Rada jsem film videla a tim jsem mohla porovnat sve predstavy s filmem. Urcite doporucuji se na film podivat, ale az po knize, protoze film by vam uplne zabil ty vase predstavy, ktere kniha nabizi. 

A jeden bonus na zaver ;)
pokud vas zajima, kde se natacel film kliknete zde
https://www.filmovamista.cz/film/lokalita?id=3945-Nez-jsem-te-poznala
a proklikejte si mapu ;)

Dejte mi vedet vase pocity a jestli jste cetli knihu a videli film. Rada se podivam na vase nazory.
Budu se tesit u dalsiho clanku na mem blogu.

Mrknete i na muj druhy kosmeticky blog ;)

Vase Misa









Žádné komentáře:

Okomentovat

Dekuji za odber a vas komentar :)